Wat dekt een wintersportdekking en wat niet?

De basisdekkingen van de meeste reisverzekeringen bieden geen dekking tegen wintersport. Vaak is de kans op ongevallen bij wintersport wel groot, dus een reisverzekering afsluiten is dan wel zo handig. Bovendien zijn ski-spullen vaak erg duur. Maar wat dekt een wintersportdekking, en wat niet?

Wintersportdekking
Niet alle reisverzekeringen dekken hetzelfde bij een wintersportdekking, maar de meest voorkomende zijn:

  • Vergoeding van de skipas, skihuur en resterende skilessen na een ongeval of ziekte
  • Vergoeding van de gipsvlucht terug naar Nederland
  • Vergoeding van kosten door een ongeval tijdens wintersport
  • Vergoeding van kosten van een reddingsactie met een banaan of helikopter
  • Vergoeding van noodzakelijke en onvoorziene medische kosten
  • Vergoeding van schade, verlies en/of diefstal aan uw ski’s of snowboarduitrusting

Gipsvlucht
Een gipsvlucht is een speciale vlucht die geblesseerde wintersporters per vliegtuig naar Nederland brengen. Deze wintersporters moeten vaak liggend vervoerd worden, zodat zij niet ernstiger geblesseerd raken. Vanaf het vliegveld wordt er vaak speciaal vervoer naar huis geregeld, via een taxi of ambulance. Gipsvluchten zijn erg duur en er passen slechts een beperkt aantal mensen in zo’n vliegtuig.

Medische kosten dekking
Bij sommige reisverzekeringsmaatschappijen geldt de vergoeding van medische kosten (zoals ambulancekosten of de gipsvlucht) alleen als er naast de wintersportdekking, ook een medische dekking wordt afgesloten. De medische kosten dekking dekt alle medische kosten die een Nederlandse zorgverzekering niet dekt.

Aansprakelijkheidsverzekering
Bij het afsluiten van een reisverzekering, met of zonder wintersportdekking, ben je aansprakelijk als je zelf een ongeval veroorzaakt. Bij een wintersportvakantie is de kans op ongelukken groter dan bij de meeste andere vakanties. Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten klinkt dan zo gek nog niet.

Niet iedereen kiest voor een wintersportdekking, hoewel dit erg onverstandig kan zijn. Als er namelijk wel een ongeval plaatsvindt, kunnen de kosten hoog oplopen.